woensdag 17 juni 2009

op de roem

Bridge op internet is een geweldige uitvinding. Zo kan je altijd oefenen, tegen leuke tegenstanders, op elk moment van de dag. En net zoveel spellen als je wil. Doordat er meestal wat (te) snel wordt gespeeld, zakt het niveau soms wel eens in. Maar dat kan ook grappige gevolgen hebben.
Zo kreeg ik gisteravond in de vierde hand, met niemand kwetsbaar, de volgende kaart:

K107632
-
Q
AK10852

Links opent 4, partner en rechts passen. Wat nu?

Hoewel het natuurlijk heel snel slem is (Axxx is zo ongeveer genoeg), lijkt het normaal om rustig 4 te bieden. Je moet niet op elk spel proberen de wedstrijd te winnen. Na tweemaal pas doubleert rechts. Links start J en partner vraagt of hij had moeten redoubleren:

J5
A86
A7652
964


K107632
-
Q
AK10852

Nu de klaverpositie is opgelost, mag ik zelfs drie troefslagen afgeven. De enige entree in dummy wil ik later gebruiken om klavervrouw eruit te snijden. Dus een kleine troef uit de hand gespeeld,voor de acht, de boer en de vrouw. Rechts speelt harten na voor het aas. Rechts heeft bijna zeker nog A94 en Q7. Het lijkt me dat hij schoppenvijf niet zo snel zal dekken, en inderdaad gaat het vijf-vier-drie. De volgende slag roem in klaver: zes-zeven-acht. Geinig, niet?

Het hele spel:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten