dinsdag 23 juni 2009

finale Amerikaanse trials (2)

Dan komt het laatste spel van de eerste zitting op tafel:
Met een voorgepaste partner is Ekeblads 6 bod wat aggressief. Hij heeft een perfecte hand nodig bij partner. En waarschijnlijk ook nog een verkeerde start. Na de hartenstart moet in elk geval de klaversnit goed zitten. Maar die zit mis en de leider is snel down.
Aan de andere tafel is de kleur van oosts zwakke twee direct bekend. Stewart volgt 3. Dat vraagt (voorlopig) om een stop voor 3SA. Ik weet niet heel zeker wat Woolsey precies aan het doen was bij het bieden. Het lijkt erop dat zijn pas forcing is. Hij was kennelijk van plan om na partners verwachte doublet nog te bieden, als slempoging ('pass and pull'). Nu Stewart een echte speelkaart heeft, hoopt Woolsey dat zijn maximale voorpas dan genoeg is voor slem.
En dan is Fleisher aan de beurt. Hij verwacht dat Woolseys bieden is gebaseerd op klaverlengte. Hij vreest dat na partners verwachtte hartenstart de leider de minors 'dicht' heeft. Terwijl OW misschien schoppenaas en -heer kunnen oprapen. Dus doubleert hij voor de schoppenstart. Een Lightnerdoublet met catastrofale gevolgen. Wat moet Kamil starten? Als hij 'gehoorzaam' schoppen start is het contract gemaakt. De leider speelt klein in dummy en heeft een tweede schoppenslag waarop de klaververliezer verdwijnt. +1540 voor Stewart en 17 IMPs voor Robinson. Ze winnen de eerste zitting met 55-33. Saai was het niet.

2 opmerkingen:

  1. Is Woolsey niet een 'zij'?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Wybrand,

    Leuk dat jij de eerste reactie plaatst.
    Kit Woolsey is een hij. Daar ben ik vrij zeker van.

    BeantwoordenVerwijderen