maandag 15 juni 2009

Bakkeren volgt op een vierkaart

3SA zonder dekking in de volgkleur van de tegenpartij is meestal geen succes. De eerste vijf slagen weg - één down voor we beginnen. Als de volger tenminste een vijfkaart heeft:

Open EK San Remo, ronde van 32. Team Vriend (-Maas, van Zwol - Bertens, Arnolds - Bakkeren) is goed op weg naar een mooie klassering. Dit spel komt uit de eerste KO ronde. Het bieden in de gesloten kamer:

Zonder hartenstop zagen NZ niets in 3SA. 5 had geen kans met dit klaverzitsel. Aan de andere tafel boden OW niet tussen. Maas - Vriend maakten 3SA, voor een winst van 12 IMPs.

Hoewel ik zelf niet zo'n voorstander ben van volgbiedingen op vierkaartjes is dit één van de grote voordelen. De tegenstanders die ten onrechte 3SA vermijden. En niet kwetsbaar tegen wel met een gepaste partner is het risico van zo'n volgbod niet groot. Een goed bod, dus.
Een tijdje terug op de HOK clubavond was er nog zo'n spel:

Zuid opent 1. Als west nu 1 volgt is het voor NZ erg lastig om 3SA te bieden. Ze zullen dan waarschijnlijk 5 bereiken. OW zullen waarschijnlijk twee schoppenslagen oprapen. Nu is 5 alleen te maken door een klaver naar de tien te spelen. De alternatieve speelwijze (een dwang tegen hartenheer en de vierkaart klaver) werkt nu niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten