dinsdag 14 juli 2009

duik 2

Vier wedstrijden gespeeld. 56 punten. Het kan beter. Lotte en Thijs scoorden vandaag goed, de anderen hebben er nog iets te veel dure spelletjes bij zitten. Waarom ik er dan toch nog alle vertrouwen in heb? We doen het goed op de deelscores, blijven ook op de laatste spellen geconcentreerd en laten af en toe iets echt moois zien. Wat dacht je van deze?
Joris heeft 42 HB10742 H65 H7. Zijn partner past, rechts opent 1. Hij volgt 2, links doublet, maat 3 en rechts 4. Hij start 10 en ziet de volgende dummy:
De leider wint A en speelt V, die partner met het aas pakt. Harten na, getroefd door de leider, die nu met B en H de troeven trekt. Dan volgt klavervrouw uit dummy, klein, klein en Joris duikt vlotjes! Dat is uitstekend, want het spel ligt zoals hij verwachtte:

Voor zijn 4 bod moet de leider wel haast een goede zeskaart klaver hebben. Alle andere punten zijn immers in zicht. De leider had vakkundig al zijn entrees naar zijn hand verbruikt en betaalde daar nu de prijs voor. Hij herhaalde de klaversnit en ging drie down. Mooi!
Helaas geen winst voor Nederland. Aan de andere tafel probeerden Vincent en Ernst een scherp slemmetje. 6 had uiteraard geen kans met klaverheer mis. Ernst ging drie down voor een wash.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten