maandag 13 juli 2009

duik

Het is traditie bij junioren EK's dat minscores groter dan 800 worden bestraft met een plons in het zwembad. Het zal voorlopig bij een virtuele duik blijven, omdat we niet het risico willen lopen dat het team het hotel wordt uitgezet. Maar de eerste wedstrijd was het al tweemaal raak.
Vincent ging voor 1100 op een spel waarop wel meer NZ paren in de problemen kwamen. Dat was de eerste plons. De tweede is een prachtig voorbeeld van de opoffering die een hecht partnership kenmerkt. Joris zag dat Rens in de vijver dreigde te vallen. Hij dacht niet na en rende eropaf. Met een grote zwaai van zijn lange rechterarm slaagde hij erin Rens in veiligheid te slingeren. Remmen kon niet meer - hij dook sierlijk in het kroos. Zo lag het spel:


Joris zat zuid en zag links 1 openen. Rens volgde 2 en na tweemaal pas heropende west met een doublet. Na pas -pas zag Joris maar één manier om zijn partner te redden: hij dook met 3. Dit werd door oost gedoubleerd. Hartenaas was al snel binnen en Joris maakte ook nog zijn vaste troefslag. Min zeven en een mooie ronde 2000. De ruggen werden nog gerecht en er werden nog 11 VPs gescoord. Morgen drie nieuwe kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten