donderdag 10 december 2009

bied al je kleuren

Als je een kleur hebt, moet je hem bieden. En als je twee kleuren hebt, moet je ze allebei bieden. Tot zover de tip van de dag.
Als de tegenstander voor je opent, zorg dan dat je je tweekleurenspel direct kan aangeven. Speel als zij 1S openen liever een systeem waarin beide kleuren bekend zijn dan Michaels (2S=H plus een onbekende lage kleur). Maar vergeet ook verder in het bieden niet al te kleuren te bieden.
Soms zit je wel eens lastig als je een zeskaart in een hoge kleur hebt en een vijfkaart laag. Als je dan je beide kleuren tegelijk aangeeft, komt die zeskaart vaak niet meer in beeld. Toch is ook dan vaak het bieden van beide kleuren ineens te verkiezen:2H is natuurlijk helemaal niet gek, maar wie gelooft in het bieden van al zijn kleuren kiest voor 2SA. Op dit spel van afgelopen maandag werkte dat bijzonder veel beter:4S kan down, maar werd steeds gemaakt. Als je 2SA volgt, bied partner 5K. Dat contract zit erin, zonder schoppenstart met een overslag. Zouden NZ redden met 5R?

1 opmerking:

  1. Mee eens; als het even kan vertel je liever zoveel mogelijk kaarten. Zou me nog wel kunnen voorstellen dat je bij grote kwaliteitsverschillen gecombineerd met extra lengte in een hoge kleur daar de voorkeur aan geeft. Met een hand als K7/AQJ985/--/J6432 begint het bieden van de hartens misschien toch aantrekkelijk te worden?!

    BeantwoordenVerwijderen