woensdag 3 februari 2010

win een toernooi in zes spellen

Een tijdje niet geblogd, maar niet omdat er niets te bridgen was.

In de halve finale van de MK ging het beter dan in de competitie, maar nog niet goed genoeg. De laatste zitting misten we net te veel kansen.

Dan was er half januari de derde voorronde van het Witte Huis topcircuit. Dat is typisch zo'n wedstrijd waar je altijd behoorlijk wat kansen krijgt. Geduldig wachten is soms het enige wat je kan doen, als er weinig gebeurt. De slemspellen zijn vaak bepalend. Dat was nu niet anders. Zonder meevallers win je zelden, maar het is natuurlijk zaak om te profiteren als ze zich voordoen. Als je twee slemswings achter elkaar scoort, mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven. Het was dus mooi dat dat precies is wat lukte die zaterdag.

We speelden redelijk, maar er gebeurde bijzonder weinig. In de eerste zitting scoorden alle spellen tussen de +5 en -4, met uitzondering van het laatste. Het hangt van je gevoel van humor af hoe je dat spel waardeert (klik op next voor de 'film'):Overigens waren Hop-de Pagter (tweevoudig winnaars van het topcircuit!) niet onder de indruk door deze ramp. Ze wonnen de tweede zitting en staan stevig tweede in de totaalstand na drie voorronden...

De tweede zitting liep iets minder. Ze maakten een 3SA (-7) en wij misten een slem na hoog tussenbieden van de tegenstanders (-7). Verder gingen er alleen kleine swingetjes heen en weer. Niets wees erop dat we mee zouden doen voor de prijzen. Met nog 12 spellen te gaan stonden we precies op 0.
Maar toen gebeurde er wat gunstigs, met onder andere bovengenoemde slems en scoorden we +54 imps in 6 spellen! Uiteindelijk zorgde de berekening van een stilzittafel ervoor dat we met 0,1 IMP voorsprong wonnen.

Het was natuurlijk mooi dat Meike en ik eens een toernooi wisten te winnen, na al die tweede plaatsen (o.a. ONPK 2008 en MK Paren 2009). Maar het was wel een merkwaardige overwinning, door het scoreverloop. Ik heb vaker toernooien gewonnen (ook twee maal een topcircuit voorronde), maar meestal draai je dan van het begin in de top mee. Dit was bijzonder, maar niet minder mooi, natuurlijk.

Inmiddels zijn we weer gewoon verder gegaan met het behalen tweede plaatsen, afgelopen weekend bij het NK Mixed Viertallen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten