maandag 15 februari 2010

start van de dag

Wat start je met:Ik deed het fout. Daarom heb ik vijftig handjes geschud om te zien om er iets zinnigs van te zeggen was. Ik heb daar in elk geval iets van geleerd...

6 opmerkingen:

 1. Richard van Houten15 februari 2010 om 13:42

  Partner heeft een punt of 10, een "veilige" schoppen start laat de leider wellicht de vrouw vinden. Ik heb in klaver het minst (A of vrouw liefst met de 9) bij partner nodig om toch sucesvol te zijn. 3e van boven in klaver dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik start troef. Geen duidelijke indicatie van een lange zijkleur, die tot een agressieve start uitnodigt. Met deze holding en nog een punt of 8-9 bij partner wil ik vooral niet iets weggeven. Elke kleur kan fout zijn, ook de troefkleur, maar daar staat tegenover dat dit een enkele keer een introever aan de korte kant verhindert en sowieso is a priori de kans dat troef iets weggeeft volgens mij kleiner dan andere kleuren, want daar weet ik minder van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klaver, ik start actief. Ben benieuwd wat je 50 handjes zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joris van Lankveld23 februari 2010 om 03:13

  Ruiten. Tweede keus ruiten, en ga zo maar door. Troefstart kan goed zijn als maat er niets kostbaars in heeft, maar zelfs dan geef je vaak het tempo weg. Het lijkt erop dat de leider nog aan het werk moet, en dat werk willen we hem niet ontnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch maar klaveren en dan 3e van boven. Ik tel zo'n 26 - 30 points bij de opps dus maat heeft er waarschijnlijk ook niet veel. laat de leider het zelf maar opknappen. partner weet in elk geval dat 'ie indien noedig er met klaveren uit kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ruiten. links heeft kl, die gaan we niet ontwikkelen. h is link met alleen vrouw

  BeantwoordenVerwijderen