woensdag 10 februari 2010

gedachten

Het is niet altijd gemakkelijk je te verplaatsen in de gedachten van je tegenstander. Vorige week deed ik een poging, maar Jacco Hop heeft me inmiddels gemeld dat hij toch ook nog wel iets anders dacht dan wat ik hem in het hoofd legde.

Aan tafel kan het erg belangrijk zijn om de gedachten en overwegingen van de tegenstanders mee te nemen in je denkproces. Waarom speelt-ie nu schoppen na? Hoe kan ik het hem zo moeilijk maken? Verplaats je in zijn problemen, en misschien kom je tot zijn gedachten. Daar kan je dan weer gebruik van maken bij je (tegen-)speelplan.

Maar er is nog iemand met wiens gedachten we rekening moeten houden. En dat is partner. Neem nu dit spelletje van afgelopen maandag (klik op next voor de eerste twee slagen):Als west weet je nu hoe de schoppens zitten. Zuid heeft geen vierkaart, maar wel de heer. Partner weet ook dat je een vijfkaart hebt, maar hij weet niet wie sH heeft en wie sB. Dat kunnen wij hem vertellen. Gooi schoppenboer......dan voorkom je dat partner haastig opstapt met hartenaas om schoppen na te spelen. Helaas heeft de leider altijd negen slagen, maar door schoppenboer bij te spelen zorg je dat het daarbij blijft. Dat scheelt toch weer twee IMPs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten