dinsdag 25 augustus 2009

terug uit Istanbul, Rik en Lennie in de paren

Omdat we laat terugvlogen, was er maandag nog tijd voor een halve dag sightseeing in Istanbul. Niet iedereen had het feest op zondagavond goed genoeg verwerkt om mee te gaan, maar we waren toch met een redelijk grote groep. Ik kan natuurlijk vertellen hoe lekker de Anatolische Specialiteit was bij de lunch, maar dit is een bridgeblog, dus vind je hier geen recensie van Turkse restaurants.

Er zijn natuurlijk veel verhalen te vertellen over het bridge bij dit WK. Over de junioren ('Netherlands Red') die op 1 IMP de finale misten. Over Marion Michielsen en Tim Verbeek die met enorme voorsprong de paren wonnen, een erg mooie prestatie. Over mooie, rare, lelijke, gelukkige en ongelukkige spellen.
Zelf heb ik de hele week bij mijn aspiranten gekeken. Helaas waren er onvoldoende aanmeldingen in de Under21 categorie, zodat ze in het juniorentoernooi meespeelden. Daarin ging het heel aardig. 'Orange' deed mee in de strijd voor kwalificatie naar de kwartfinale en scoorde ook zeer behoorlijk in de BAM. Drie van de vier paren plaatsten zich voor de finale van de paren. Dat is echt een prima resultaat. Ook in de finale werd af en toe zeer goed gescoord. Rik van Leeuwen en Lennie Buijtenhek hadden een matige eerste finalezitting, maar scoorden erg goed in zitting twee en drie, zodat ze voor de laatste zitting 5e stonden! Weliswaar met kleine voorsprong op een grote groep achtervolgers, maar nog één goede zitting en ze zouden heel hoog kunnen eindigen. De tegenstand was pittig de vierde zitting (alle Poolse paren!) en ze konden het helaas niet redden. Maar er waren natuurlijk genoeg goede spellen, ook in die vierde zitting.
Zie bijvoorbeeld hoe Rik hier een bijna-top scoort tegen de uiteindelijke nummers twee (klik op next voor het spelverloop):Goed geprofiteerd van de geboden kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten