maandag 17 augustus 2009

de tweede dag

De tweede dag was een belangrijke, die we goed hebben doorstaan. Gisteren wonnen we driemaal, verloren stevig van de Amerikanen en speelden nog een keertje gelijk. Na 8 van de 13 ronden staan we op 139 VPs. We staan bij de eerste acht en hebben dus alle kans. Het zal wel zwaar worden. We beginnen zometeen tegen Nederland Rood.
Dit was een leuk afspelletje uit de wedstrijd tegen een Grieks team:Links start met een kleine harten. Hoe speel je deze af?

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt erop dattie een 4432 heeft en hopelijk de twee lage azen. Daarom duik ik de harten en als oost niet bekent pak ik in de hand. Dan een kleine klaveren. Als West pakt en harten naspeelt, speel ik schoppen AH en schoppen getroefd, klaveren naar de H en de laatste schoppen getroefd. En dan ruiten naar de heer en ruiten na. Als West de eerste klaveren niet pakt, neem ik met de heer en duik een klaveren uit voor de secce A. Harten na voor de hand, schoppen AH getroefd, en ruiten na. West speelt weer harten, die neem ik op tafel, troef de laatste schoppen en speel klaveren V, getroefd, overgetroefd en ruiten H voor de 10e slag.
  Als oost in slag 1 wel bekent, volg ik hetzelfde speelplan, behalve als oost de H legt, dan ga ik down:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. >was het mogelijk om van bijna alle tafels biedverlopen te vinden. In São Paulo helaas niet. Maar er worden veel wedstrijden uitgezonden, dus ik kon toch wel wat informatie achterhalen.<<
  Het is wat ingewikkeld maar het kan wel.
  Ga naar: de 'links' op de NBB site over het WK.
  Dan naar alle uitslagen Ned team. Dan WK link nemen. Als je op die pagina op home klikt, kan je via een bepaalde Round en Board de teams zien. Klik op een van hen en je ziet het board-verloop.

  BeantwoordenVerwijderen