donderdag 24 juni 2010

tijdstraf en dupliceeerbonus

Een goede overwinning gisteravond tegen Rusland. Maar erg snel ging het niet. Dat vond ook de wedstrijdleiding en die ging eens flink wat straf uitdelen.
Vanuit Amsterdam is lastig te beoordelen hoe het precies zit, natuurlijk. Maar tien VP's straf vind ik grotesk.
De meeste spelers zijn geen voorstander van die tijdstraffen, maar voor de organisatie is het vervelend als wedstrijden eindeloos duren. Het is dus te begrijpen dat ze bestaan.
Ik kan me echter niet herinneren ooit meer dan één VP tijdstraf te hebben gekregen. Één keer heb ik een team er twee zien oplopen. Maar tien VP's - dat kan de bedoeling niet zijn.
Laten we hopen dat na een nachtje slapen het gevoel voor proportie bij de leiding in Oostende terugkeert. Ik ben benieuwd.

Overigens,

bij een jeugd-EK een tijdje geleden heb ik eens een wedstrijd tegen Rusland met 19-13 gewonnen. Dat is nog eens andere koek dan 18-2.
Hoe dat kwam? Er was een aantal spellen verkeerd gedupliceerd en beide partijen kregen op die spellen +3 IMPs...

Da's een ander soort competitievervalsing, denk ik dan maar.

1 opmerking:

  1. Doet me denken aan een wedstrijd op het WK aspiranten in Beijing: Polen-Uruguay eindigde in 24,5 tegen -0,5. Een half puntje tijdstraf wordt als normaal ervaren, maar een negatief aantal VPs in een wedstrijd is toch teleurstellend. Me dunkt, beide teams hadden er beter aan gedaan een beetje op te schieten.

    BeantwoordenVerwijderen