woensdag 16 maart 2011

dure start

Het is tijd om verantwoording af te leggen. Onderstaand startprobleem loste ik niet goed op. Het kostte ons de tweede plaats in het Witte Huis Topcircuit. Doe jij het beter?

4 opmerkingen:

 1. kleine S. Als je met KA aan slag komt SA en S na

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kleine troef met de bedoeling als ik weer aan slag kom, nog troef A en troef na te spelen, tenzij ik intussen iets beters meen te zien. Partner zal iets als 1-4-4-4 hebben, waardoor niet direct duidelijk is waar hun slagen vandaan komen anders dan uit introever(s). Met betere troeven zou ik me kunnen voorstellen dat je op 2 troefslagen, kla A en 1 slag bij maat hoopt, maar A8xx is me net te min.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Troef voelt logisch, want maat zit tegen in alle andere kleuren. Maar misschien is het een ietwat luie standaard-start.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Roderik Oranje6 april 2011 om 23:28

  Ik zie niet zo veel in troefstart. De leider heeft hoogstwaarschijnlijk een bakkleur. Hartens zullen dat niet zijn na de x van partner en omdat ik zelf klaveraas heb, denk ik dat dat wel eens de ruitens kunnen zijn. In dat geval moeten we klaveren of harten starten om de leider kort te ballen. De kleur waar dat dan het best in zal lukken, is klaveren en dus start ik klaveraas.

  BeantwoordenVerwijderen